Tájékoztatás

Felhívjuk azon elkülönítetten mért Felhasználóink figyelmét, hogy akik 2012-es hitelesítésű mellékvízmérőiket a hitelességi idő végéig az az 2020. december 31. napjáig nem cserélik le és a plombálás nem történik meg, a Közszolgáltatási Szerződésük 2021. január 01. napjával megszűnik. A jelenlegi jogszabályok szerint a víziközmű szolgáltatóknak nincs lehetősége a határidő meghosszabbítására, a Kormány a veszélyhelyzettel kapcsolatban a hitelességi idő tekintetében hosszabbításról nem döntött.

Abban az esetben, ha időközben a hitelességi időre vonatkozó jogszabályok a veszélyhelyzet miatt módosításra kerülnek – hasonlóan például 500/2020 (XI.13) rendeletében a Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányok érvényességi idejének hosszabbításához – úgy Társaságunk annak megfelelően fog eljárni.

Az új Közszolgáltatási Szerződés megkötésének feltétele:

  • hiteles vízmérő felszerelése,
  • a Szolgáltató által plombával vagy a leszerelést megakadályozó zárral történő ellátása,
  • esetleges számlatartozás kiegyenlítése a Szolgáltató felé,
  • nem lakossági felhasználó esetén a víziközmű-fejlesztési hozzájárulás megfizetése vagy annak igazolása.

 

A mellékvízmérő cserével megbízhatja Társaságunkat vagy választhat megfelelő képesítéssel és tapasztalattal rendelkező szakembert.

Ha Társaságunkat választja, kérjük keresse fel Ügyfélszolgálatunkat, ahol személyes ügyintézés során megrendeli és befizeti a mellékvízmérő csere díját. Ezzel egyidejűleg a mellékvízmérő csere/plombálás időpontja egyeztetésre kerül.

Amennyiben saját maga vagy Szakemberrel végezteti el a mellékvízmérő cserét, úgy a leszerelt vízmérő bemutatását követően van lehetőség Központi Ügyfélszolgálatunkon a szerződéskötési igény benyújtására. Az ügyintézés során a szerződéses adatai egyeztetésre kerülnek, valamint megrendeli és befizeti a plombálás díját. Ezzel egyidejűleg a plombálás időpontja egyeztetésre kerül. Társaságunknál is van lehetősége megvásárolni az új mellékvízmérőjét a készlet erejéig.

További kérdése esetén állunk szíves rendelkezésre időpont foglalást követően Ügyfélszolgálatunkon személyesen (5000. Szolnok Vízmű út 1.), írásban az ugyfelszolgalat@vcsm.hu e-mail címen vagy a 06/56-516-315 telefonszámon.

 

VCSM ZRt. Szolnok, Ügyfélszolgálati osztály